Харків атакували понад 15 ракетами, місто тимчасово без світла

Харків атакували понад 15 ракетами, місто тимчасово без світла

Фото
Укрінформ
Харків атакували понад 15 ракет С-300/Х-22, у місті тимчасово відсутнє електроживлення.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Протягом 4:52 — 5:30 у Харківській області здійснено масований ракетний обстріл об'єктів енергетичної інфраструктури. Понад 15 ракет С-300/Х-22. Харків тимчасово без світла», - йдеться в дописі.

Зазначається, що всі профільні служби працюють, проводиться ремонт, ситуація під контролем. 

«Відкриті всі пункти незламності, за потреби можна звертатися до них. Знайти адреси можна у Дії, на мапі, або за допомогою чат-боту @nezlamnistbot», - додав Синєгубов.

Зазначається, що артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини: Уди, Козача Лопань, Западне, Синьківка, Степова Новоселівка, Котлярівка та ін. 

«Авіаударів зазнав н.п. Синьківка. 11:00 у селі Баранівка Богодухівського району війська РФ застосували БПЛА та зруйнували приватний будинок. Без постраждалих», - додав він. 

Читайте також: На ДніпроГЕС пошкоджене обладнання електростанції - Кудрицький

«За даними слідства, 22 березня з 5:00 до 5:30 ворог масовано атакував ракетами обʼєкти енергетичної інфраструктури Харкова та області. Спалахнули пожежі. Низку населених пунктів Харківщини знеструмлено. За попередніми даними, ворог застосував загалом щонайменше 18 ракет типу С-300 та «Іскандер»», - йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора.

За процесуального керівництва органів прокуратури Харківщини розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Окрім того, за минулу добу на Куп’янському напрямку ворог здійснив два безуспішні штурми позицій Сил оборони в районі населеного пункту Синьківка. 

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові через російську ракетно-дронову атаку порушено електропостачання, внаслідок чого не працює електротранспорт і виникли проблеми з водопостачанням. Метро працює лише в режимі укриття.

Блекаут у Харкові після нічної атаки / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Вночі і зранку 22 березня росіяни атакували Україну "Шахедами", крилатими та балістичними ракетами. Є влучання в об'єкти інфраструктури в Запоріжжі, Харкові, Кривому Розі, Хмельницькому, на Вінниччині і Львівщині. Повідомляють про постраждалих і жертви серед цивільного населення.

Фото: Телеграм / Олег Синєгубов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-