В Одесі перевели на «дистанційку» школи і дитсадки, де поряд немає укриттів

В Одесі перевели на «дистанційку» школи і дитсадки, де поряд немає укриттів

Укрінформ
В Одесі перевели на дистанційне навчання дитячі садки та школи, в яких не облаштовані укриття і відстань до найближчого перевищує 100 метрів.

Про це у Фейсбуці повідомила директор департаменту освіти Одеської міськради Олена Буйневич, передає Укрінформ.

"Заклади, що не мають ані власного, ані поруч діючого укриття, працюють виключно дистанційно. Це дві школи і декілька десятків садочків", - заявила Буйневич.

Вона нагадала, що в Одесі майже 200 закладів освіти мають власні укриття. Решта використовують укриття, розташовані поблизу, і часом відстань до них сягає 200-400 метрів.

"Ми всі бачимо, що останніми днями “загроза балістики” звучить досить часто. Будемо використовувати тільки ті укриття, що ближче ніж 100 метрів до закладу освіти. Це означає, що ті школи і садочки, які використовували укриття на більшій відстані, три дні до канікул працюють дистанційно", - зазначила посадовець.

За її словами, під час канікул класи навчальних закладів, де немає укриттів, розмістять у будівлях шкіл, де сховища обладнані. Це необхідно для того, щоб діти не ходили вулицею під час тривоги.

"До когось "підселять" дитячий садочок. У когось в школі буде ще одна школа. Зі своїми вчителями і розкладом. Ми розуміємо мінуси цього рішення... Плюс один. Це набагато безпечніше і для дітей, і для педагогів, бо після сигналу ми відразу йдемо в укриття. І не ходимо під загрозою балістики", - пояснила посадовець.

Читайте також: Ворог намагається знайти чергову тактику, щоб тиснути на населення південних регіонів - Гуменюк

Вона додала, що під час канікул буде розроблено розклади з урахуванням побажань батьків щодо форми навчання дітей.

Як повідомляв Укрінформ, в березні армія РФ двічі обстріляла Одесу балістичними ракетами. Першого удару завдано 6 березня по порту в Одесі, загинули шестеро військових моряків.

Удруге місто зазнало атаки ракетами «Іскандер-М» 15 березня. Внаслідок удару 21 особа загинула, 73 зазнали поранень.

Фото з сайту zoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-