У Центрі стратегічних комунікацій спростували фейк про підготовку школярів-диверсантів на Сумщині

У Центрі стратегічних комунікацій спростували фейк про підготовку школярів-диверсантів на Сумщині

Укрінформ
Інформація про те, що на Сумщині школярів нібито готують до підривної діяльності проти росіян, є фейком.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України, передає Укрінформ.

"Брехня: бійці 117-ї бригади ТрО звозять до навчальних закладів Сумської області ящики зі зброєю з метою навчити учнів диверсійним діям. Про це пише проросійський канал у Telegram. Правда: воїни тероборони проводять з учнями загальноосвітніх шкіл Сум заняття з домедичної підготовки та стрільби, про що вони повідомляли на сторінці у Facebook", - заявили у МКІП.

Зазначається, що школярі отримують знання за алгоритмом M.A.R.C.H. - він застосовується для визначення порядку надання меддопомоги у тактичних і бойових ситуаціях.

Читайте також: У Росії поширюють фейк про нібито атаку українських військ на ЗАЕС - Центр стратегічних комунікацій

"Ця інформація може врятувати життя, тому логічно, що її викладають дітям в країні, в якій триває війна. Тому немає жодних підстав вважати, що українських школярів дійсно готують до диверсій проти окупантів", - пояснили у міністерстві.

Як повідомлялося, у МКІП заявили, що інформація про те, що Україна нібито оголосила депортацію жителів Харкова, готуючи його до оборони, є фейком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-