У Росії поширюють фейк про нібито атаку українських військ на ЗАЕС - Центр стратегічних комунікацій

У Росії поширюють фейк про нібито атаку українських військ на ЗАЕС - Центр стратегічних комунікацій

Укрінформ
Кремлівська пропаганда поширює фейк про нібито удар українських військ по одному з об'єктів Запорізької АЕС.

Про це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За версією пропагандистів, українські захисники буцімто скинули вибуховий пристрій, влучивши ним за п'ять метрів від паливосховища станції.

Як зауважили в Центрі, насправді хвиля вкидів про нібито спроби української сторони спровокувати аварію на Запорізькій АЕС запущена роспропагандою у відповідь на нещодавню резолюцію Міжнародного агентства з атомної енергії, де вказано, що Росія має терміново повернути станцію під контроль України.

Загалом меседж про те, що через дії України на ЗАЕС може статися аварія, Росія просуває від того часу, як захопила цей об'єкт. Насправді саме російські війська неодноразово створювали там аварійні ситуації. Експлуатувати й обслуговувати станцію з дотриманням всіх норм безпеки загарбники не здатні з об’єктивних технічних причин.

Читайте також: У Росії поширюють фейкову цитату начальника Генштабу ЗСУ - Центр протидії дезінформації

«Відмовляючись передати станцію під контроль України, яка зможе забезпечити належний рівень безпеки, окупанти створюють загрозу атомної аварії – і для України, і для всього світу. Фейки про те, що Україна нібито прагне спровокувати аварію, потрібні росії для того, щоб потім перекласти відповідальність з себе на Київ», – зауважили в Центрі.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня Рада керуючих МАГАТЕ більшістю голосів підтримала проєкт резолюції щодо ядерної безпеки, захищеності та гарантій в Україні.

Під контролем російських військ Запорізька АЕС перебуває від початку березня 2022 року. За цей час станція вже вісім разів переходила в режим блекауту, також пережила ще одне часткове знеструмлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-