На Дніпропетровщині затримали зловмисників, які викачали понад 50 тисяч літрів державної нафти

На Дніпропетровщині затримали зловмисників, які викачали понад 50 тисяч літрів державної нафти

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили сімох осіб, які викачали з державних нафтопроводів у Дніпропетровській та Полтавській областях понад 50 тисяч літрів нафти на 1,5 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу генпрокурора викрито і повідомлено про підозру сімом особам у пошкодженні об'єктів магістральних нафтопродуктопроводів (ч. 3 ст. 292 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, організував злочинну схему житель Полтавської області. До неї він залучив жителів Кривого Рогу.

Учасники схеми незаконно врізались у нафтопровід в Дніпропетровській та Полтавській областях і приєднували в місці пошкодження крани високого тиску та спеціальне обладнання.

Читайте також: Викрили злочинну групу, яка злила з локомотивів Укрзалізниці пальне на ₴1,5 мільйона

«Через них перекачували нафту помпою в спеціально обладнані транспортні засоби, а після — перевантажували її у бензовози і транспортували на нафтобазу в Черкаській області для подальшого очищення й продажу. Для підтримки тиску в нафтопроводі й уникнення спрацювання сигналізації заміняли вкрадене простою водою», - зазначили в ОГП.

З державного нафтопроводу ділки встигли викачати понад 50 тисяч літрів нафти на 1,5 млн грн. Ще пів мільйона гривень становлять збитки від пошкоджень нафтових труб.

На Дніпропетровщині затримали зловмисників, які викачали понад 50 тисяч літрів казенної нафти / Фото: Офіс генпрокурора

Під час проведення обшуків на території Київської, Дніпропетровської, Полтавської та Черкаської областей було вилучено знаряддя для перекачування нафтопродуктів та пошкодження нафтопроводу, рації й мобільні телефони, бензовоз з понад 12 тис. літрів нафтосировини, спеціально обладнаний під викачування сировини КаМАЗ та інші транспортні засоби, за допомогою яких вчинялися злочини.

Учасників схеми затримали під час вчинення чергового злочину в Дніпропетровській області.

Читайте також: «Укрнафта» виявила незаконну врізку у газопровід на Івано-Франківщині

Їм повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2023 року в Одеській області на Дунаї військовослужбовці Морської охорони виявили незаконне перевантажування та розкрадання дизельного пального з буксира.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-