Кремлівські пропагандисти розганяють фейк, що Київ готує теракт у Куп'янську - ЦПД

Кремлівські пропагандисти розганяють фейк, що Київ готує теракт у Куп'янську - ЦПД

Укрінформ
Кремлівські пропагандисти поширюють інформацію про те, що нібито Україна готує теракт у Куп'янську, щоб звинуватити в цьому Росію.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Ворожі телеграм-канали поширюють інформацію про те, що "київський режим готує теракт у Куп'янську, щоб звинуватити в цьому Росію". Згідно зі словами пропагандистів, про це свідчить відкриття в місті ринку.

Крім цього, у так званій "новині" зазначається, що українські військові використовуватимуть житлові будинки як укриття, а місцевих жителів – як "живий щит".

Насправді це чергова цинічна брехня російських пропагандистів, мета якої - створити собі інфоалібі перед ймовірними хаотичними обстрілами міста, які російські загарбники здійснюють ледве не щодня, наголосили у ЦПД.

Читайте також: Прокудін спростував російський фейк про те, що представники влади залишають Херсон

Крім того, за словами начальника Куп'янської міської військової адміністрації Андрія Бєсєдіна, на території громади відбуваються заходи з обов'язкової евакуації населення у безпечніші місця, що суперечить словам росіян про "живий щит".

Як повідомляв Укрінформ, в Україні розробили посібник про використання штучного інтелекту для протидії пропаганді РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-