На Харківщині вже будують другу оборонну лінію - ОВА

На Харківщині вже будують другу оборонну лінію - ОВА

Фото, відео
Укрінформ
У Харківській області з 1 березня почали будівництво другої лінії фортифікаційних споруд.

Роботи по зведенню опорного пункту журналістам показав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в одному з районів області, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми знаходимося на будівництві взводного опорного пункту – тут фактично всі види фортифікаційних споруд. Ще будуть невибухові штучні загородження. Що стосується метражу ось таких проходів – це тисячі метрів”, - розповів Синєгубов.

За його словами, в області збудовано сотні таких ВОП. Фортифікаційні споруди зводять за новими проєктами Міноборони. Використовуються бетонні блоки, деревина, геотекстиль, труби. Такий опорний пункт має служити не один рік, наголошує керівник області.

На Харківщині будують другу оборонну лінію / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

“Це друга лінія оборони. Для розуміння: на першій – знаходяться наші війська. Третя лінія вже є (те, що будувалося в напрямку від Харкова в міру визволення територій), вона буде дооснащуватися та оновлюватися, згідно з новими нормами Міноборони. Плюс - будемо розбудовувати ще більше кругову оборону міст та селищ”, - пояснив Синєгубов.

Читайте також: У Запорізькій області будують сучасні фортифікаційні споруди

Зведенням оборонних споруд займаються близько 30 цивільних підприємств.

Цього року Харківщина вже отримала на будівництво фортифікацій близько 3 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківщині військові та приватні будівельні компанії зводять фортифікаційні споруди навіть за кілометр від російських позицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-