У Запорізькій області будують сучасні фортифікаційні споруди

У Запорізькій області будують сучасні фортифікаційні споруди

Фото, відео
Укрінформ
Вздовж Запорізької лінії фронту триває будівництво сучасних фортифікаційних споруд.

Як виглядає одна з ліній оборони кореспондентам Укрінформу показали військові, які надають консультації підрядникам, відповідальним за будівництво.

“Будівельники дотримуються всіх норм, будівництво йде згідно із затвердженими планами. Все будується максимально якісно, аби всі споруди виконували максимально ефективно свої завдання.

Ми консультуємо та допомагаємо підрядникам, бо вони цивільні і раніше з такими роботами справи не мали”, - говорить військовий на позивний “Журавель”.

У Запорізькій області будують сучасні фортифікаційні споруди / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

Будівництво триває і вдень, і вночі. Лінія оборони наближена до стандартів НАТО. Військові говорять, що вся інфраструктура, яка є на лінії фронту, має бути захищена. Наприклад, вогневі споруди - обшиті протикумулятивною решіткою, що є додатковим захистом, а також поруч із ними встановлені габіони.

Читайте також: У Херсонській області фортифікації на правому березі Дніпра потужні, їх далі облаштовують - Гуменюк

Підрядники нині монтують бетонні ”капсули” для особового складу, зводять вогневі позиції для стрільців, будують ходи сполучення, траншеї, протитанкові рови, встановлюють так звані “зуби дракона”.

Раніше повідомлялось, що на будівництво фортифікацій Запорізька область отримала 1,3 млрд гривень. Якість робіт контролює Міноборони та військові бригади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-