Гауляйтера Балаклії засудили до 14 років тюрми

Гауляйтера Балаклії засудили до 14 років тюрми

Укрінформ
Суд відправив на 14 років за ґрати колишнього правоохоронця, який під час тимчасового захоплення міста Балаклія Харківської області очолив спочатку створену там росіянами псевдополіцію, а згодом й управління загарбницької псевдоадміністрації.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Прокурори в суді довели, що під час тимчасового захоплення Балаклії фігурант добровільно співпрацював із російськими загарбниками.

Так, на початку червня 2022 року засуджений отримав псевдопосаду «исполняющего обязанности начальника Балаклейского отдела полиции Изюмского района Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

Фігурант брав на роботу нових співробітників, «затверджував» внутрішні документи, організовував «службову діяльність» і матеріально-технічне забезпечення підлеглих. Також брав участь у нарадах, які проводили представники загарбницьких «органів влади».

Доведено, що зловмисник пропонував своїм колишнім колегам працевлаштуватися до псевдополіції, заохочуючи їх високою заробітною платою в російських рублях і «комфортними умовами» праці.

У подальшому загарбники перепризначили чоловіка на посаду «исполняющего обязанности начальника Балаклейского территориального управления Изюмской ВГА Харьковской области».

Після початку на території регіону контрнаступу Сил оборони України псевдопосадовець намагався втекти до так званої «ЛНР», проте в Куп’янську його затримали співробітники Державного бюро розслідувань.

Експравоохоронець визнаний винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Крім ув'язнення, суд призначив зловмиснику конфіскацію майна та позбавив на 11 років права обіймати посади у правоохоронних органах, органах державної влади і місцевого самоврядування.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру двом соратникам Аксьонова

Як повідомляв Укрінформ, до 14 років ув’язнення за колабораціонізм заочно засудили ексофіціантку із Новоайдара Луганської області. Доведено, що жінка з ідейних міркувань пішла на співпрацю з ворогом та вступила до лав загарбницької псевдополіції. Засуджена перебуває в розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-