З прифронтових населених пунктів Донеччини примусово евакуюють ще 28 дітей

З прифронтових населених пунктів Донеччини примусово евакуюють ще 28 дітей

Укрінформ
У чотирьох населених пунктах Донецької області через безпекову ситуацію запровадили примусову евакуацію дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що це питання розглянули на черговому засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Учасники Коордштабу одноголосно підтримали проведення примусової евакуації дітей з їхніми батьками або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донецької області.

“Загалом планується евакуювати 28 дітей з їхніми батьками або іншими законними представниками”, - ідеться у повідомленні.

У більш безпечних регіонах евакуйовані діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безкоштовним прихистком, фінансовою та гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо.

У Мінреінтеграції нагадали, що евакуація здійснюється безкоштовно. Для попереднього запису необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької обласної військової адміністрації з питань проведення евакуації за номером: 0 800 408 911.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або ж написати у месенджери WhatsApp, Telegram, Viber на номер: (096) 078-84-33.

Читайте також: На Донеччині проживають 514 тисяч людей, з них понад 60 тисяч треба евакуювати у першу чергу - ОВА

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 164 тис. дітей.

Фото ілюстративне: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-