На Донеччині проживають 514 тисяч людей, з них понад 60 тисяч треба евакуювати у першу чергу - ОВА

На Донеччині проживають 514 тисяч людей, з них понад 60 тисяч треба евакуювати у першу чергу - ОВА

Укрінформ
На території Донецької області, яка сьогодні контролюється українською владою, проживають близько 514 тисяч людей, з них понад 60 тисяч повинні евакуюватися в першу чергу.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Донецької ОВА Ігор Бойко, передає кореспондент Укрінформу.

«На території області на сьогодні проживає близько 514 тисяч населення. Я не скажу, що всім потрібно виїхати. Але в першу чергу повинні евакуюватися люди похилого віку, пенсіонери, сім'ї з дітьми, маломобільні групи населення...І з території тих населених пунктів, які максимально наближені до лінії бойових дій, до фронту», - сказав Бойко.

Він констатував, що треба евакуюватися з територій на півночі області - Лиманської, Святогірської громад, Бахмутського району, міста Часів Яр, Торецька; далі - Покровський район, Авдіївський та Мар'їнський напрямки, Очеретине, Новогродівська та Курахівська громади, місто Мирноград.

«З цих населених пунктів ми закликаємо евакуюватися в першу чергу. На території цих громад зараз проживає понад 60 тисяч людей», - зазначив заступник очільника області.

Читайте також: У МКІП спростували російський фейк про «депортацію» жителів Харкова

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1 млн 350 тис. населення, з них понад 164 тис. дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-