На набережній Марселя з'явилося зображення якоря-серця на честь 50-річчя дружби з Одесою

На набережній Марселя з'явилося зображення якоря-серця на честь 50-річчя дружби з Одесою

Укрінформ
Камінну лаву La Corniche Kennedy в Марселі прикрасили мозаїкою з зображенням символу Одеси - якоря-серця.

Про це в Телеграмі повідомили в Одеській міськраді, передає Укрінформ.

«На узбережжі французькі майстри прикрасили мозаїкою частину відомої камінної лави La Corniche Kennedy», - йдеться в дописі.

В мерії зазначили, що робота присвячена 50-річчю побратимства Марселю та Одеси.

"Одеса і Марсель співпрацюють з 1972 року. Але в той рік, коли наші поріднені міста готувалися відзначати 50-річчя, розпочалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну", - повідомили в міськраді.

Також в мерії нагадали, що у 2019 році в Марселі на узбережжі встановили скульптуру «Якір-серце». Згодом туристичний символ Одеси перенесений до Ратуші Марселю.

Як повідомляв Укрінформ, автором туристичного логотипа Одеси «Якір-серце» є дизайнерська компанія російського пропагандиста Артемія Лебедєва, який закликав захопити Одесу та «повернути» місто Росії. Проте змінювати туристичний символ в Одесі не планують. За словами директора Департаменту культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції Івана Ліптуги, цей знак (якір-серце) був результатом п’ятирічних дискусій, яким має бути туристичний символ Одеси. Зараз він має тисячі інтеграцій в різні комерційні та соціальні проєкти й просто так його замінити буде складно. Ліптуга наголосив, що міськрада давно припинила з Лебедєвим будь-яке спілкування, а логотип належить насамперед одеситам та місту.

Фото: Одеса. Офіційно / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-