Наприкінці березня відбудеться Конгрес місцевих та регіональних влад у новому форматі - ОП

Наприкінці березня відбудеться Конгрес місцевих та регіональних влад у новому форматі - ОП

Укрінформ
Наприкінці березня буде проведено чергове засідання Конгрес місцевих та регіональних влад, але у дещо новому форматі.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба під час форуму «Україна. Рік 2024», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні три роки як за ініціативи Президента було створено Конгрес місцевих та регіональних влад. Це платформа взаємодії та комунікації абсолютно усіх представників влади, а в умовах повномасштабного вторгнення така взаємодія набула особливих сенсів. Наприкінці березня ми анонсуємо проведення Національного конгресу, шукаємо новий формат. Це буде новий формат, до якого ми додаватимемо більше інтерактиву і більше можливостей ставити питання один одному», - зазначив Олексій Кулеба.

Він нагадав, що у 2023 році було змінено підхід до проведення Конгресу, оскільки «дуже важливо проводити такий Конгрес в областях для того, щоб кожен керівник територіальної громади міг відкомунікувати з керівником уряду, з керівником області, з різними гілками влади».

Читайте також: Вирішення низки питань на шляху України до ЄС стосуватиметься кожного регіону - заступник глави ОП

За словами Олексія Кулеби, завдяки Конгресу було, зокрема, вирішено питання створення додаткових груп для розмінування територій у Херсонській, Харківській областях.

Заступник керівника ОП також розповів, що сьогодні в кожній області України працюють регіональні офіси міжнародного співробітництва, які «по факту є точкою сходу для міжнародних партнерів у питанні розуміння, як і чим живуть наші регіони».

«Що роблять ці офіси? По-перше, вони акумулюють всю інформацію про конкретні потреби громад і, по-друге, вони є координаційним майданчиком для співпраці з партнерами. Фактично вони є мостом між бажанням партнерів допомогти Україні та реальними потребами громад та реальним результатом», - сказав він.

За словами Олексія Кулеби, вже зараз в Україні є успішні приклади співпраці Данії і Миколаївської області, Естонії і Житомирщини, Франції і Чернігівщини. «І вчора було анонсовано кілька важливих рішень щодо патронатства Італії і Одеси та Бельгії і Харкова. Це дуже важливо з точки зору того, яку ціль ми переслідуємо. І це елемент інтеграції України до ЄС і навпаки», - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, Конгрес місцевих та регіональних влад – це місце зустрічі і комунікації абсолютно всіх гілок влади і територіальних громад — об’єднує 1759 учасників, 1479 з яких є безпосередньо представниками громад.

Читайте також: У п'яти областях запускають пілотний проєкт зі створення центрів життєстійкості

Упродовж минулого року було проведено чотири великі засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

Президент України Володимир Зеленський закликав органи місцевого самоврядування докласти зусиль для налагодження тісного співробітництва між українськими громадами і з громадами країн Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-