У Харкові вшанували пам’ять загиблих у теракті біля Палацу спорту в 2015 році

У Харкові вшанували пам’ять загиблих у теракті біля Палацу спорту в 2015 році

Фото
Укрінформ
У Харкові вшанували пам’ять чотирьох загиблих у теракті біля Палацу спорту в 2015 році.

До пам’ятного знаку містяни принесли квіти та свічки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Харкові вшанували пам’ять загиблих у теракті біля Палацу спорту в 2015 році / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

“Нас чекають дуже важкі часи, все тільки починається насправді. І потрібно передавати цю естафету пам’яті молодим людям, які доживуть до нашої Перемоги. Я хочу, щоб колись ми зібралися і все-таки реалізували, здійснили той перерваний марш, ходу, яку перервали вибухом, щоб дійшли до наших центральних майданів десятитисячними колонами. Я сподіваюся, так і станеться, і ми тоді цю історію завершимо”, - сказав один з координаторів харківського Євромайдану Володимир Чистилін.

Настоятель храму Іоана Богослова отець Віктор Маринчак наголосив, що загиблих у теракті треба вважати загиблими у війні з Росією.

“Бо війна у Харкові розпочалася 22 лютого 2014 року, коли харків'яни розігнали цей проросійський шабаш у Палаці спорту (з’їзд “Партії регіонів”, на який мав приїхати, та не з’явився Віктор Янукович - ред.)”, - вважає Маринчак.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту в Харкові під час мирного маршу Єдності стався вибух, загинули четверо людей та ще 11 дістали травми. Серед загиблих - 37-річний правоохоронець і троє учасників акції: 15-річний школяр Данило Дідік, 18-річний студент Микола Мельничук та 52-річний науковець Ігор Толмачов.

Читайте також: Керівництво ВР вшанувало пам'ять учасників Революції гідності

28 грудня 2019 року Фрунзенський райсуд Харкова визнав 3-х обвинувачених у справі Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького і Сергія Башликова винними у теракті та призначив їм покарання у вигляді довічного ув'язнення, але змінив запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов'язання.

29 грудня 2019 року Дворнікова, Тетюцького і Башликова передали на непідконтрольні території під час взаємного звільнення утримуваних осіб. Вони не визнали провини. Через пів року усіх трьох засуджених оголосили у розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-