У Харкові знесуть пансіонат, де під час пожежі загинули 15 літніх людей - рішення суду

У Харкові знесуть пансіонат, де під час пожежі загинули 15 літніх людей - рішення суду

Укрінформ
У Харкові за рішенням суду мають знести незаконний пансіонат, в якому під час пожежі в 2021 році загинули 15 літніх людей.

Про це повідомила у Фейсбуці Харківська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

“Суд задовольнив позовну заяву керівника Новобаварської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Харківської міської ради до фізичної особи про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом зобов’язання її повернення з приведенням у придатний для використання стан, включаючи знесення самочинно збудованого майна”, - йдеться у повідомленні.

Рішення прийняв Київський районний суд Полтави. Триває строк на апеляційне оскарження.

За даними прокуратури, двоповерхова будівля побудована у 2012 році без належної проєктно-дозвільної документації та розміщена частково на земельній ділянці загальною площею 255,25 кв. м. Харківська міська рада ще в 2008 році прийняла рішення про надання цієї ділянки в оренду для обслуговування житлового будинку, але договору оренди в подальшому так і не укладено.

Вартість земельної ділянки оцінюється майже у пів мільйона гривень.

Читайте також: У Львівській ОВА назвали ймовірну причину пожежі в геріатричному пансіонаті

У прокуратурі зауважують, що Харківська міськрада “будь-які заходи з метою усунення порушень протягом тривалого часу не вживала”, після трагедії у відповідних листах відомство пропонувало мерії самостійно пред’явити позов.

Окружна прокуратура в 2021 році звернулася до суду з позовом.

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня 2021 року в Харкові на вул. Нижня Гиївська, 150-б у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Рятувальники виявили в будівлі тіла 15 загиблих. Ще п'ятеро літніх людей постраждали. За даними Харківської ОДА, заклад для літніх людей, де сталася трагедія, не значився в жодному реєстрі.

Читайте також: У Вінницькому пансіонаті для людей з інвалідністю встановили ліфт за підтримки МОМ

22 січня 2021 року правоохоронці затримали власника домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, орендаря будинку та його дружину - директорку приватного підприємства, яка фактично керувала закладом, та адміністратора закладу. Всім суд обрав запобіжні заходи в вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Під час судових засідань стало відомо, що джерелом займання став електричний обігрівач, а вогнегасників у будівлі не було.

Фото: Харківська облпрокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-