Біля Мукачева з'явився скульптурний парк

Біля Мукачева з'явився скульптурний парк

Відео
Укрінформ
Біля Мукачева з'явився новий мистецький простір, до якого входить скульптурний парк з двома десятками скульптур та артрезиденція.

Про це повідомили у Фейсбуці Мукачівської міської ради, передає Укрінформ.

"У селі Чинадієво знаходиться унікальний скульптурний парк та артрезиденція громадської організації "Pro Arte Munkacs". Над створення цього мистецького простору працювали чотири роки", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зараз територію парку прикрашають близько 20 паркових скульптур. Це твори митців з України, а також Туреччини, Угорщини, Бельгії, Ірану, Сербії, Китаю та Данії.

За словами ідейного творця парку скульптора зі світовим ім'ям Петра Матла, в парку є твори зірок сучасного паркового мистецтва.

Також в артбудиночку на території резиденції розміщені постійні виставки фоторобіт скульптур та малої пластики.

Скульптурний парк у Чинадієві є частиною масштабного проєкту "Карпатський скульптурний шлях", що поєднує артоб'єкт, розташовані в різних куточках Закарпаття.

Читайте також: Одеський скульптор та італійські дизайнери створили артобєкт із куль

За словами Матла, минулого року митці виставили на аукціон одну зі скульптур, щоб зібрати кошти на підтримку ЗСУ. Це робота харківського скульптора під назвою "Янгол", яка може стати пам'ятним знаком для будь-якої громади.

Як повідомляв Укрінформ, у червні минулого року на Закарпатті пройшов скульптурний симпозіум, який зібрав понад десяток скульпторів зі світовими іменами.

Фото: скриншот відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-