Начальника Херсонської колонії засудили на довічне за держзраду

Начальника Херсонської колонії засудили на довічне за держзраду

Укрінформ
Суд в Одесі засудив на довічне ув’язнення начальника «Північної виправної колонії №90» Євгена Соболєва, який під час окупації Херсонської області перейшов на бік російських загарбників.

Про це повідомили в Малиновському райсуді Одеси, передає Укрінформ.

Справа розглядалася у спеціальному провадженні (in absentia) - за відсутністю обвинуваченого.

«Суд ухвалив вирок за обвинуваченням чоловіка у державній зраді шляхом переходу на бік ворога в період збройного конфлікту, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Прокурори довели, що Соболєв забезпечував безперешкодний доступ на територію виправної колонії спецтехніки та вантажівок, які доставляли продукти харчування, спорядження та товари російського виробництва для окупаційних військ. Він також надавав окупантам місця для проживання та відпочинку у кімнатах тривалих побачень та інших приміщеннях колонії.

Читайте також: Сидітиме довічно: Запорізький суд підтвердив вирок у держзраді працівнику оборонного підприємства

Крім того, обвинувачений, використовуючи службові зв'язки, сприяв окупаційним військам та спецслужбам РФ у налагодженні та співпраці з іншими посадовими особами Херсонської області.

«Оцінивши докази, які були подані сторонами кримінального провадження, суд дійшов висновку про винуватість громадянина у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна», - повідомили в суді.

Читайте також: Ракетний удар по Харківській ОДА: російського агента засудили до довічного

Як повідомляв Укрінформ, керівник Північної виправної колонії №90 Євген Соболєв погодився очолити окупаційну пенітенціарну систему в Херсонській області. 18 червня 2022 року з’явилася інформація, що на Соболєва скоїли замах в окупованому тоді росіянами Херсоні, він був поранений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-