Сидітиме довічно: Запорізький суд підтвердив вирок у держзраді працівнику оборонного підприємства

Сидітиме довічно: Запорізький суд підтвердив вирок у держзраді працівнику оборонного підприємства

Укрінформ
Запорізький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу працівника Запорізького заводу “Іскра”, який отримав довічне ув'язнення за те, що наводив ракетні удари країни-окупанта.

Про це повідомляє пресслужба суду, передає Укрінформ.

“22 січня 2024 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянуто апеляційні скарги обвинуваченого М. та його захисника на вирок Шевченківського районного суду м. Запоріжжя від 21 вересня 2023 року, яким громадянина М. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України та засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна”, - йдеться в заяві.

Судом встановлено, що, будучи працівником КП «НВК «ІСКРА», розташованого у м. Запоріжжі, маючи безперешкодний доступ до приміщень підприємства, зловмисник збирав та передавав інформацію про рух та місцезнаходження військової техніки Збройних сил України, наводив ракетні удари країни-окупанта, цілями яких ставали як вищевказане підприємство, так і інші, зокрема житлові будівлі міста.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який коригував удари по позиціях Сил оборони під Вугледаром

Після завдання Російською Федерацією ракетних ударів по місту обвинувачений на прохання представників країни-окупанта перевіряв та доповідав ворогу про результати таких повітряних атак.

“В апеляційних скаргах сторона захисту та обвинувачений просили вирок суду першої інстанції змінити та призначити обвинуваченому більш м’яке (мінімальне) покарання. Свої прохання обґрунтовували тим, що обвинувачений повністю визнав свою вину та щиро розкаявся у скоєному”, - додали в суді.

Проте в останньому слові в суді обвинувачений оприлюднив тези російської пропаганди про "фашистський режим" в Україні, "обстріли Донбасу", "зацікавленість Заходу у війні тощо".

За результатами розгляду апеляційних скарг колегією суддів було вирішено залишити вирок місцевого суду без змін.

Тож решту життя чоловік проведе у місцях позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що восени минулого року мешканця Запоріжжя засудили до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна за те, що передавав ворогу дані про місця дислокації українських захисників. Це був перший такий вирок в Україні, коли людина отримала довічне ув'язнення з конфіскацією всього майна за статтею 111 Кримінального кодексу України - державна зрада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-