Український телевізійний сигнал витісняє російський із прикордоння Чернігівщини

Український телевізійний сигнал витісняє російський із прикордоння Чернігівщини

Ексклюзив
Укрінформ
Після минулорічних робіт із покриття прикордоння Чернігівської області державною цифровою багатоканальною мережею MX-7 телевізійний сигнал в регіоні значно покращився.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Чернігівській області Ірина Сенченко.

"Покриття якісним телевізійним сигналом території Чернігівської області – процес не одного дня, й він триває й досі. Проблема з ворожим мовленням на прикордонних територіях з’явилася дуже давно. І ми планомірно боремося з даними викликами. Влітку минулого року було запущено тестове мовлення МХ-7, а вже восени мовлення було розпочато з усіх обʼєктів (додаткових в тому числі). Варто зазначити, що телевізійний сигнал значно покращився. Навіть після початку тестового мовлення сигнал з'явився там, де сталий час були проблеми з його прийомом. Це підтвердили проведені моніторинги. В минулому році, відразу після початку тестового мовлення МХ-7, я проїхала вздовж всього прикордоння. І безпосередньо в селах Новгород-Сіверського району, в прикордонних населених пунктах, що межують безпосередньо з ворогом, люди з радістю відмічали, що з’явився якісний український телевізійний сигнал. Раніше за погіршення погодних умов прийом сигналу був ускладнений. Ми й надалі відстежуємо ситуацію, тривають моніторинги. На жаль, проведення прикордонних моніторингів ускладнюються через бойові дії та ворожі обстріли", - сказала Ірина Сенченко.

Читайте також: У НСЖУ кажуть про непросту ситуацію з мовленням у прикордонних з Росією громадах Сумщини

За її словами, сигнал російського телебачення частково пробивається поблизу кордону в деяких населених пунктах. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вживає заходи спільно з військовою адміністрацією та правоохоронними органами, щоб цей сигнал припинився і залишився лише вітчизняний.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року Корюківський міський голова Чернігівської області Ратан Ахмедов під час конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України скаржився, що жителі чернігівського прикордоння на собі відчувають вплив російської пропаганди, яка ллється з ефіру ворожих телеканалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-