Ремонт доріг зі збитками у ₴2,5 мільйона: на Київщині підряднику оголосили підозру

Ремонт доріг зі збитками у ₴2,5 мільйона: на Київщині підряднику оголосили підозру

Укрінформ
У Київській області оголосили підозру підряднику за фактами розтрати бюджетних коштів на суму ₴2,5 мільйона

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури оголошена підозра підряднику за фактами розтрати бюджетних коштів та службового підроблення (ч. 3, 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, товариство з обмеженою відповідальністю на виконання умов договору, укладеного з органом місцевого самоврядування, проводило капітальний ремонт дорожнього покриття у селі Гатне. Підрядник неякісно виконав роботи, оскільки щільність укладеного дорожнього покриття не відповідає державним стандартам.

Звітну документацію підрядника з недостовірними даними про кількість використаних матеріалів та їх якість погодив інженер технагляду.

Читайте також: Реконструкція гімназії: керівнику комунального підприємства оголосили підозру за мільйонні збитки

Експерти встановили, що вартість неякісно виконаних ремонтних робіт становить понад 2,5 млн грн. Вказану суму підприємство одержало з бюджету неправомірно.

Відносно інженера технічного нагляду обвинувальний акт скерований до суду за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області перед судом постане підрядник, якого підозрюють у збитках понад 7 млн грн, завданих державному спеціалізованому підприємству “Чорнобильська АЕС” на закупівлі неякісного обладнання для будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-