Ексдиректорку школи засудили за впровадження на Луганщині стандартів освіти РФ

Ексдиректорку школи засудили за впровадження на Луганщині стандартів освіти РФ

Укрінформ
За впровадження російських стандартів освіти на тимчасово окупованій Луганщині заочно засуджено колишню директорку школи.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«За публічного обвинувачення прокурорів Щастинської окружної прокуратури Луганської області місцеву мешканку визнано винною у діях, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти (ч. 3 ст. 111-1 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Суд установив, що до 2014 року фігурантка була директоркою школи на Луганщині. Під час незаконного «референдуму» вона очолювала «виборчу комісію» у Станиці Луганській, а згодом була притягнута до відповідальності за ч. 2 ст. 110 КК (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Надалі вона залишалась на території населеного пункту і працювала вчителем, вказують у прокуратурі.

Читайте також: В Україні за рік засудили 400 зрадників і колаборантів

Після початку повномасштабного російського вторгнення жінка пішла на співпрацю з ворогом. Наприкінці квітня 2022 року стала директором «Станично-Луганської гімназії».

Колаборантка керує цим закладом, організовує навчальний процес за російськими стандартами. Крім того, проводить пропаганду серед учнів на користь держави-агресора.

Жінці заочно призначено максимальне за інкримінованою статтею покарання ‒ 3 роки позбавлення волі. Також її позбавлено права впродовж 15 років обіймати посади у сфері освіти та займатися освітньою i виховною діяльністю.

Покарання засуджена відбуватиме з моменту затримання.

Читайте також: У Рубіжному росіяни влаштували у школі військовий госпіталь - Луганська ОВА

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Раніше Укрінформ повідомляв, що на Донеччині з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 83 педагогам повідомлено про підозру в добровільній співпраці з ворогом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-