На Закарпатті за незаконні оборудки із землею судитимуть депутата

На Закарпатті за незаконні оборудки із землею судитимуть депутата

Фото
Укрінформ
На Закарпатті судитимуть депутата та двох його спільників, які шахрайським шляхом заволоділи землями на майже 1,8 млн грн.

Про це у Фейсбуці повідомила Закарпатська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо організованої групи у складі депутата сільської ради Хустського району, землевпорядника та нотаріуса за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України). Останнім двом також інкриміновано підроблення офіційних документів та зловживання повноваженнями (ч. 2, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 365-2 КК України), а депутату – пособництво у вчиненні злочину (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 358 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, обвинувачений депутат організував схему незаконного відчуження земель від жителів одного з сіл на Хустщині. Шляхом обману він отримував від громадян акти на право власності на ділянки.

Читайте також: На Донеччині судитимуть посадовців військової частини, які привласнили ₴5 мільйонів «бойових»

Надалі таємно від реальних власників, відбувалося фіктивне переоформлення низки документів. До цього процесу були залучені двоє спільників, які складали та видавали підроблену документацію – інженер-землевпорядник та приватний нотаріус.

Шахрайську схему з нерухомістю «провертали» під виглядом допомоги закарпатцям в оформленні земель, однак кінцевою метою було їх відчуження на користь третіх осіб. Протягом 2018-2020 років неправомірні дії фігурантів завдали громадським інтересам збитки на близько 1,8 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Закарпатського управління ДВБ НПУ.

Як повідомлялось, на Вінниччині повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем одному з міських голів, який незаконно виділив 68 га землі і завдав збитків на 2,8 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-