Метро у Дніпрі: турецького підрядника-втікача просять занести до списку міжнародних спонсорів війни

Метро у Дніпрі: турецького підрядника-втікача просять занести до списку міжнародних спонсорів війни

Укрінформ
Депутати Дніпра звернулися до НАЗК з проханням включити забудовника метро Limak, який зник з будмайданчиків, забравши весь персонал, техніку та документи, до списку спонсорів війни.

Про це повідомляє пресслужба Дніпровської міськради, передає Укрінформ.

“Депутати Дніпра звернулися до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо внесення будівельної компанії Limak (Туреччина) до списку міжнародних спонсорів війни”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що йдеться про фірму, яка мала збудувати метрополітен, але з початком повномасштабного вторгнення фірма кинула будівництво, завдала збитків місту та втекла з України.

“Натомість цей турецький холдинг продовжує працювати в Росії, де лише за два роки реалізував проєкти на суму близько $2 мільярдів - сплачуючи податки державі-терористці. А отже й опосередковано фінансує війну проти України”, - зазначили в мерії.

У пресслужбі додали, що фінансуючи державний бюджет рф значними надходженнями, турецький холдинг «Лімакгруп» сприяє російській економіці та, відповідно, підтримує дії агресора.

Читайте також: В Україні виробника зварювального обладнання ESAB внесли до переліку спонсорів війни

“Звертаємось із проханням у межах наданих законом повноважень внести турецький холдинг «Лімакгруп» та створені ним компанії, зокрема та не виключно компанію «Лімак Іншаат Санаї ве Тіджарет Анонім Сіркеті»/Limak Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi, до списку міжнародних спонсорів війни», - йдеться у зверненні до НАЗК, за яке проголосували під час засідання 46-ї чергової сесії міськради Дніпра.

Нині у справі про покинуте будівництво підземки триває низка судових процесів.

Як повідомляв Укрінформ, мер Дніпра Борис Філатов заявляв, що місто вимагатиме справедливого вирішення ситуації з турецьким підрядником, якого було обрано за міжнародним тендером. Тоді він анонсував звернення до посольства Туреччини та міжнародних бізнес-спільнот щодо цинічного порушення Limak своїх зобов’язань за контрактом з містом та гарантіями європейським банкам.

Фото: dnipro.depo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-