Відсторонений судом на рік мер Чернігова не зможе повернутися до роботи 2 лютого

Відсторонений судом на рік мер Чернігова не зможе повернутися до роботи 2 лютого

Укрінформ
Відсторонений у 2023 році на рік від займаної посади міський голова Чернігова Владислав Атрошенко не зможе повернутися до виконання обов'язків 2 лютого.

Про це під час засідання виконкому Чернігівської міської ради сказав виконувач обов'язків міського голови Олександр Ломако, передає Укрінформ.

«Відколи ми повернулися зі Львова й почули це абсурдне рішення, я підписав розпорядження як виконувач обов’язків міського голови, це розпорядження №48 від 2 лютого. Цим розпорядженням ми на рік відсторонили, на виконання рішення суду, від посади. Він би 2 лютого, цієї п’ятниці, мав би повернутися на роботу. Але 1 червня 2023 року Чернігівська міська військова адміністрація в особі керівника Брижинського Дмитра звернулася з адміністративним позовом до виконувача обов’язків Чернігівського міського голови та вимагала визнати незаконним і скасувати моє розпорядження про відсторонення від виконання обов’язків міського голови і зобов’язати звільнити Атрошенка Владислава Анатолійовича із займаної посади», - сказав Ломако.

Читайте також: ДБР прийшло з обшуком до виконувача обов'язків мера Чернігова

За його словами, Атрошенко повернеться, але це станеться пізніше - тоді, коли будуть вибори. Тільки в результаті виборів, додав Ломако, зможе повернутися міський голова.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого 2023 року Львівський апеляційний суд залишив чинним рішення Яворівського районного суду про відсторонення міського голови Чернігова Владислава Атрошенка від посади терміном на 1 рік.

У червні Атрошенко отримав трудову книжку із записом про своє звільнення.

Під час російського вторгнення Атрошенко надав дружині службову машину для виїзду за кордон, а потім сам доручив водієві повернути автомобіль. Цим, на думку суду, міський очільник вчинив корупційне діяння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-