Загарбники відновлюють у Маріуполі «комсомол»

Загарбники відновлюють у Маріуполі «комсомол»

Фото, відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російською армією Маріуполі окупанти відновлюють серед молоді комсомольський рух, який існував у СРСР.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє міська рада українського Маріуполя та опублікувала відповідні фото і відео.

«Назад в СРСР: у Маріуполі з'явився комсомольський рух. В тимчасово окупованому місті не можуть запропонувати жодної візії успішного майбутнього, тож пропонують давно забуте радянське минуле. У місті знов повертають пам’ятники Леніну, сформували юнармію. А тепер й відродили комсомол», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що молоді люди, які вступили у Маріуполі у комсомол, прибирають територію та фарбують пам'ятники.

Читайте також: У Маріуполі фіксують рух російських військових вантажівок у бік Бердянська й Урзуфа

Також вони підняли радянський червоний прапор над містом, а після підняття прапора, поклали квіти зі стрічкою: «Подвиг комунарів безсмертний!».

За словами міського голови українського Маріуполя Вадима Бойченка, окупанти намагаються українським дітям навʼязати радянські традиції та ідеї.

«Таким чином, вони окупують не тільки території, а й свідомість людей, яких налаштовують проти України. Російська пропаганди отруює дітей, ламаючи їх психологічно», - підкреслив мер.

Читайте також: У маріупольських школах загарбники насаджують культ Путіна

Як повідомлялося, у маріупольських школах перед виборами президента РФ окупанти насаджують культ Путіна: проводять агітаційні уроки, під час яких розповідають дітям про диктатора, якого називають «лідером».

Агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто було майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів.

Фото Маріупольська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-