У медзакладі на Львівщині викрили корупційну схему допомоги ухилянтам

У медзакладі на Львівщині викрили корупційну схему допомоги ухилянтам

Фото
Укрінформ
Служба безпеки ліквідувала корупційну схему в одному із закладів охорони здоров’я Львівської області: лікарі виготовляли документи для призначення інвалідності, у тому числі з метою ухилення від мобілізації.

Про це повідомляє СБУ, передає Укрінформ.

"Встановлено, що зловмисники фальсифікували медичні висновки потенційних призовників для встановлення їм групи інвалідності. Завдяки цьому останні мали змогу уникнути мобілізації на підставі непридатності до військової служби за станом здоров’я", - зазначають у спецслужбі.

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність та затримали під час отримання хабаря у сумі 1200 доларів 50-річну мешканку регіону – сімейного лікаря, яка раніше обіймала посаду керівника ЛКК однієї з центральних лікарень області.

Під час слідчих дій проведених на робочому місці затриманої виявлено 5000 доларів. За попередніми даними це хабарі, які жінка отримала за 4 години робочого дня.

Обшуки провели і в помешканні фігурантки, де вилучено понад 30 тисяч доларів та 4 тисячі євро, походження яких з’ясовується; конверти з різними сумами валюти, на яких були зазначені особисті дані чоловіків; чорнові записи щодо встановлення особам інвалідності та інші медичні документи, які підтверджують протиправну діяльність.

Читайте також: На митному посту «Тиса» ліквідували масштабну корупційну схему

Суд обрав жінці запобіжний захід - тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Слідство триває. Встановлюються й інші особи, причетні до протиправної схеми.

Як повідомлялося, Служба безпеки України раніше викрила три схеми ухилення від мобілізації у різних регіонах України. Серед затриманих – начальник військкомату і голова військово-лікарської комісії у Харкові та завідувач кафедри інституту на Закарпатті.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-