ВАКС задовольнив позов про конфіскацію активів ексмитника на ₴2,83 мільйона в Одесі

ВАКС задовольнив позов про конфіскацію активів ексмитника на ₴2,83 мільйона в Одесі

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд задовольнив позов прокурора САП про визнання необґрунтованими активів колишнього посадовця одного із органів Державної митної служби, а саме квартири та 2 машиномісць, які розташовані в Одесі, вартістю 2,83 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба САП.

Як зазначається, у листопаді 2023 року прокурор на підставі матеріалів НАЗК, а також доказів, зібраних НАБУ та САП, звернувся до суду з позовом про визнання необґрунтованими активів ексзаступника начальника відділу одного з митних постів Одеської митниці Держмитслужби, а також стягнення з нього їх вартості – 2,83 млн грн.

Державний службовець, не маючи достатніх законних доходів, у 2020 році через третю особу придбав квартиру і 2 машиномісця у історичному центрі Одеси. У подальшому третя особа подарувала ці обʼєкти посадовцю.

Суд погодився з доводами прокурора, задовольнив позов та ухвалив стягнути вартість набутих активів у дохід держави.

Читайте також: Начальницю «митного посту» «ЛНР» заочно засудили до 14 років в'язниці

У САП зауважують, що рішення суду не набрало законної сили та може бути оскаржене протягом 30 днів з дня складання його повного тексту.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2023 року ВАКС ухвалив рішення у справі за другим позовом Міністерства юстиції України про застосування санкцій щодо колаборанта Володимира Сальдо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-