Львівські студенти-медики відправили на фронт 1,5 тисячі хімічних грілок

Львівські студенти-медики відправили на фронт 1,5 тисячі хімічних грілок

Фото
Укрінформ
Студенти Львівського національного медичного університету виготовили та передали українським захисникам понад 1500 багаторазових хімічних грілок.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«Ці багаторазові грілки вже припали до вподоби нашим захисникам, котрі використовують їх здебільшого для зігрівання тіла, рук, ніг. Ними також інколи користуються і при розігріванні інфузійних розчинів чи спальників. У кожну відправлену партію грілок наші волонтери вкладають роздруковані інструкції з використання», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, процес активації грілки нескладний: при реакції з повітрям рідина кристалізується та починає гріти. Для повторного застосування грілку слід прокип’ятити.

Багаторазові хімічні грілки, які можна використовувати до 100 разів, виготовляють студенти Львівського національного медичного університету. Зараз у групі волонтерів - 15 осіб. Раніше вдавалося виготовити лише 30-40 штук за день. Та завдяки тому, що команда збільшується кожного тижня, студенти вже виготовляють щодня понад 100 грілок.

Аби акумулювати кошти, спершу довелося відкрити збір та активно залучати донатерів, відтак вдалося швидко знайти та замовити необхідні компоненти й упакування.

Понад 1500 грілок студенти вже відправили безпосередньо у військові підрозділи через волонтерів, з якими співпрацюють вже тривалий час. Лише у цьому місяці волонтерські відправлення отримали у Костянтинівці, Дружківці, Покровському, Великому Бурлуку, Дніпрі, Вільнянську, Запоріжжі, Овручі, Києві.

Читайте також: Вінницька громада передала військовим тепловізори та дві тисячі хімічних грілок

Як повідомляв Укрінформ, в Українському католицькому університеті ввели курс «Служіння і мовна практика» - студентів першого року навчання на бакалаврських програмах навчають волонтерства. 

Фото: Львівський національний медичний університет

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-