На Донеччині з початку примусової евакуації вивезли 856 дітей

На Донеччині з початку примусової евакуації вивезли 856 дітей

Укрінформ
На Донеччині від початку примусової евакуації з квітня 2023 року в безпечні райони вивезли 856 дітей із 43 населених пунктів.

Про це на брифінгу повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін, передає кореспондент Укрінформу.

«Я хотів наголосити на примусовій евакуації діток, якою ми займаємося зараз. У нас вона розпочалася ще з квітня минулого року. За цей час загалом були евакуйовані вже 856 дітей із 43 населених пунктів, визначених протокольним рішеннями координаційного штабу. І в цих 43 населених пунктах вже дітей немає, вивезли всіх», - зазначив Петлін.

За його словами, нині у Торецькій громаді триває евакуація з трьох населених пунктів - це місто Торецьк, селища Щербінівка і Північний, де залишаються загалом 23 дитини.

«І питання це розглядається постійно. Зараз, в найближчий час, можливо буде прийняте рішення, додатково буде тоді інформація стосовно Очеретинської, Маріїнської та Селидівської громад, де залишаються діти», - сказав Петлін.

Читайте також: З громад Харківщини, де оголошена обов’язкова евакуація, за два дні виїхало лише дев'ятеро людей

Він ще раз підкреслив, що ці населені пункти розташовані на лінії зіткнення і жителі там наражаються на небезпеку, в тому числі діти.

Як повідомлялося, 7 березня Кабінет Міністрів схвалив ініціативу з примусової евакуації дітей із зон бойових дій. Підставою для проведення обов’язкової евакуації відтепер є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення. Обов’язкова евакуація у примусовий спосіб дітей здійснюватиметься у супроводі одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-