З громад Харківщини, де оголошена обов’язкова евакуація, за два дні виїхало лише дев'ятеро людей

З громад Харківщини, де оголошена обов’язкова евакуація, за два дні виїхало лише дев'ятеро людей

Укрінформ
На Харківщині з двох громад Куп’янського району, де оголошена обов’язкова евакуація, протягом двох діб виїхали лише восьмеро дорослих і одна дитина.

Про це повідомив в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

За його даними, в двох громадах поблизу фронту проживають понад 230 дітей. Тож робота з населенням з боку поліції та представників органів місцевого самоврядування буде посилена.

"У нас постійно проводиться евакуація з цього напрямку. Ми прийняли рішення щодо обов'язкової евакуації з двох громад, 27 населених пунктів. Це додаткові важелі впливу на місцеве населення для того, щоб активізувати евакуаційні процеси. Ворог продовжує обстрілювати цивільні населені пункти. У нас по області, в тому числі по цьому напрямку, близько 15 були сьогодні під вогнем, є жертви… У цих громадах проживають 236 дітей. Маємо активізувати ці процеси. За два дні виїхало вісім дорослих і одна дитина. Робота триває і з Національною поліцією, і з органами місцевого самоврядування, місцевими військовими адміністраціями. До кожної квартири, до кожного будинку будемо заходити і проводити роз'яснювальну роботу", — розповів Синєгубов.

Читайте також: У Куп'янську ворог вдарив по багатоквартирному будинку: є загибла, двоє поранених

Він додав, що загарбники активізували штурмові дії в Куп’янському районі. "Лише зранку (18 січня – ред.) шість ворожих атак наші воїни відбили", — зазначив начальник ОВА.

Як повідомлялося, 16 січня було оголошено обов'язкову евакуацію з Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. За даними ОВА, в населених пунктах цих громад залишаються більш як 3 тис. жителів.

У листопаді 2023 року з найнебезпечніших населених пунктів Куп’янського району завершили примусову евакуацію родин з дітьми.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-