В Одесі обвалилася стіна лікарні, яку збудували на початку XIX століття

В Одесі обвалилася стіна лікарні, яку збудували на початку XIX століття

Фото
Укрінформ
Вранці 19 січня в Одесі частково обрушилася стіна циркульного корпусу Інфекційної лікарні.

Про це в Телеграмі повідомляє Одеська міськрада, передає Укрінформ.

В Одесі обвалилася стіна лікарні / Фото: Ніна Ляшонок

«Сьогодні відбулося обрушення частини стіни циркульного корпусу Одеської інфекційної лікарні», - йдеться у повідомленні.

За словами першого заступника міського голови Олександра Філатова, фахівцями профільних служб мерії та науковцями Одеської державної академії будівництва та архітектури буде проведено обстеження будівлі та надані рекомендації щодо першочергових дій.

Зазначається, що будівля знаходилася в аварійному стані як мінімум п'ять років та не експлуатувалася. Постраждалих унаслідок обвалу немає.

«Враховуючи, що будівля є пам'яткою архітектури національного значення, будь-які роботи погоджуватимуться із відповідними державними органами», - додали в мерії.

Циркульний корпус одеської інфекційної лікарні на вул. Пастера є однією з найстаріших кам’яних споруд у місті. Його збудували у в 1807—1827 за проєктом архітекторів Тома де Томона і Франца Фраполлі.

Читайте також: У столиці під час будівельних робіт обвалилась стіна, є загиблий і травмований

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі обвалилася ще одна частина будинку на вулиці Базарній. Раніше обвал у цьому будинку стався 27 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-