На Полтавщині викрили мільйонну «схему» при ремонті укриття в лікарні

На Полтавщині викрили мільйонну «схему» при ремонті укриття в лікарні

Фото, відео
Укрінформ
Правоохоронці викрили корупційну схему при ремонті укриття в лікарні на Полтавщині, загальна сума збитків становить 5,9 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Як встановили поліцейські, в межах реалізації програми розвитку та підтримки міської лікарні, виділялися бюджетні кошти. Однак учасники злочинної групи, до якої увійшли керівники комунальних підприємств та комерційних структур, налагодили власну схему з освоєння цих коштів.», - йдеться в повідомленні.

Переможцями у тендерах на виконання робіт у лікарні ставали «дружні» субʼєкти господарювання. Вартість такої послуги становила 10% від загальної суми укладеного договору. Лише від одного з підрядників загальна сума отриманих «відкатів» становила понад 1,2 млн грн, які розподілили між усіма учасниками оборудки.

За даними поліції, один із фігурантів - директор комунального підприємства міської ради, чинний депутат ОТГ та голова комісії житлово-комунального господарства та будівництва - придбав за отримані злочинним шляхом кошти автівку та оформив її на своїх родичів.

Також у ході слідства встановлені факти перекази на рахунки цього підрядника грошей у повному обсязі за роботи, які або зовсім не були проведені, або зроблені частково. Це стосується виконання поточного ремонту з облаштування укриття та модернізації газової котельні у міській лікарні. Сума завданих збитків за цими фактами становить понад 5,9 млн грн.

Слідчі та оперативники за силової підтримки поліції особливого призначення та процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури провели обшуки в офісних приміщеннях, за місцями роботи, проживання та в транспортних засобах фігурантів на території Полтавської та Сумської областей.

Читайте також: Депутат міськради Житомира організував «схему» зі сміттям на ₴1,5 мільйона - СБУ

Під час обшуків вилучили фінансово-господарську документацію, гроші у національній та іноземній валюті на загальну суму понад 3,5 млн грн, золоті зливки, компʼютерну техніку, банківські картки та чорнові записи.

На підставі отриманих доказів трьом учасникам злочинної групи повідомили про підозру залежно від їхньої участі в схемі.

Директору лікарні та керівнику підрядної організації суд уже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 240 тис. грн застави для кожного. Розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу третьому учаснику - депутату ОТГ, члену комісії - відбудеться найближчим часом.

Читайте також: СБУ викрила «схему» на ₴10 мільйонів під час ремонту нафтопроводу

За інформацією начальника Полтавської ОВА Філіпа Проніна, йдеться про ремонт укриття та модернізацію котельні у міській лікарні Глобиного.

Максимальне покарання, яке може загрожувати підозрюваним за інкримінованими статтями, 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у Чернігові затримали начальника управління міської ради за одержання понад 140 тис. грн хабаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-