СБУ викрила «схему» на ₴10 мільйонів під час ремонту нафтопроводу

СБУ викрила «схему» на ₴10 мільйонів під час ремонту нафтопроводу

Фото
Укрінформ
На Житомирщині СБУ викрила групу осіб, яка привласнила майже 10 млн грн під час реконструкції магістрального нафтопроводу АТ» Укрнафта».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Житомирській області.

«Служба безпеки викрила схему розкрадання державних коштів, виділених на реконструкцію магістрального нафтопроводу АТ «Укртранснафта» на Житомирщині. Мова йде про капітальний ремонт лінійно-виробничої станції та встановлення навколо неї посиленого паркану для покращення контрдиверсійної захищеності об’єкта», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для проведення відповідних робіт держпідприємство протягом 2018-2019 років провело декілька тендерів. За підсумками торгів переможцями було визнано дві київські компанії, які не мали належної матеріально-технічної бази та кваліфікованих працівників.

При цьому, як установило слідство, підрядники штучно завищували вартість будматеріалів, необхідних для реконструкції інфраструктурного об'єкта. За деякими позиціями закупівельні ціни у 4 рази перевищували ринкові.

Читайте також: Ремонті їдальні для військових: на Дніпропетровщині будівельників викрили на розкраданні 3,7 мільйона

За інформацією СБУ, фігуранти вкрали майже 10 млн грн і не виконали запланований обсяг робіт, передбачений підписаною угодою. Для виведення державних коштів у тінь та їх подальшого перерозподілу ділки використовували підконтрольні фірми. Своєю чергою посадовиця «Укртранснафти» без належних перевірок підписувала підрядникам акти прийому-здачі невиконаних робіт.

На підставі зібраних доказів, трьом представникам компаній-підрядників повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (Внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу. Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Посадовиці АТ «Укртранснафта» інкримінується ч. 2 ст. 367 КК (Службова недбалість).

Читайте також: Посадовців Ужгородської міськради викрили на розкраданні бюджетних коштів - СБУ

Як повідомляв Укрінформ, НАБУ і САП викрили схему заволодіння електроенергією ПрАТ «НЕК “Укренерго» та легалізації отриманих від її продажу коштів, внаслідок чого компанії завдано збитків на понад 716 млн грн, чотирьом підозрюваним повідомили про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-