На Миколаївщині «волонтерку» засудили до 4,5 року за крадіжку пів мільйона для ЗСУ

На Миколаївщині «волонтерку» засудили до 4,5 року за крадіжку пів мільйона для ЗСУ

Укрінформ
Мешканка міста Первомайська на Миколаївщині отримала 4,5 року позбавлення волі за те, що присвоїла пів мільйона благодійних внесків для ЗСУ.

Про це повідомила Миколаївська обласна прокуратура у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Первомайська окружна прокуратура підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 42-річної жительки міста Первомайська за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою, вчинене у великих розмірах (шахрайство) (ч. 3 ст. 190 ККУ)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зловмисниця була волонтером кількох благодійних організацій. Зловживаючи довірою громадян, які організували благодійні збори на закупівлю автомобілів для ЗСУ, обіцяла допомогти у придбанні транспортних засобів за заниженими цінами.

Після зарахування грошових коштів на особистий рахунок зловмисниця обіцяних зобов’язань не виконала, а грошима розпорядилася на власний розсуд. У такий спосіб шахрайка заволоділа понад 500 тис. грн благодійних внесків.

Читайте також: У Києві викрили блогера, який робив провокативні стріми і поширював фейки про ЗСУ

Суд визнав жінку винною в інкримінованому кримінальному правопорушенні та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком 4 роки 6 місяців.

Засуджена до вступу вироку у законну силу перебуває під нічним домашнім арештом.

Як повідомляв Укрінформ, двох жителів Нікопольського району Дніпропетровської області підозрюють у тому, що вони «продавали» неіснуючі автомобілі для Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-