У Києві викрили блогера, який робив провокативні стріми і поширював фейки про ЗСУ

У Києві викрили блогера, який робив провокативні стріми і поширював фейки про ЗСУ

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила київського блогера і чотирьох жителів Дніпропетровської області у виправдовуванні російської збройної агресії та воєнних злочинів РФ і популяризації загарбницьких угруповань.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Столичний блогер займався дискредитацією українських захисників. Зловмисник робив репости провокативних стрімів, якими поширював фейки про військовослужбовців Збройних сил України.

Як додала у Фейсбуці Київська міська прокуратура, викритий у столиці ворожий агітатор поширював у соцмережі пости, у яких принижував захисників України та негативно представляв органи державної влади.

Для поширення пропагандистських матеріалів зловмисник використовував власний акаунт у Фейсбуці, який вів під псевдонімом «Володимир Великий».

СБУ встановила, що всі фігуранти поширювали прокремлівські наративи у громадських місцях під час спілкування з людьми та на власних сторінках популярних соцмереж.

Більшу частину деструктивного контенту ворожі агітатори підхоплювали з пропагандистських інтернет-ресурсів Росії та подавали їх нібито від імені пересічних громадян України.

Читайте також: Не пішов у ТЦК, лишився без комуналки - у Рівненській ОВА спростували російський фейк

Крім київського блогера, у Дніпропетровській області викрили жителя Павлоградського району. Чоловік публікував у забороненій в Україні соцмережі «Одноклассники» власні дописи на підтримку російських загарбників. Серед іншого, він «героїзував» найманців із російської приватної військової компанії «Вагнер».

У Києві викрили блогера, який робив провокативні стріми і поширював фейки про ЗСУ / Фото: СБУ, Київська міська прокуратура

 

Ще одним ворожим поплічником виявився підприємець з Дніпра. Задокументовано, що неподалік від одного з міських парків він привселюдно закликав людей допомагати російським загарбникам у війні проти України.

Серед викритих у Дніпропетровській області агітаторів - житель Криворізького району. Чоловік активно репостив ворожу пропаганду з прокремлівських телеграм-каналів, підконтрольних російським спецслужбам.

Викрили у здійсненні інформаційно-підривної діяльності також співробітницю одного з медзакладів Павлограда. У телефонних розмовах зі своїми родичами з Росії вона виправдовувала захоплення російськими військами територій України.

Під час обшуків за місцями проживання всіх п’ятьох фігурантів правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами злочинних дій.

Читайте також: Викрили «блогера», який оприлюднив відео атаки дронів на Хмельницький

Зловмисникам оголошена підозра за наступними статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Розслідування триває. Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні СБУ викрила трьох ворожих інтернет-агітаторів, серед яких - соратниця координаторки масових заворушень біля Києво-Печерської лаври та прибічник «єдиної московської церкви».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-