На Миколаївщині планують побудувати комплекс для переселенців на 1700 квартир, шукають донорів

На Миколаївщині планують побудувати комплекс для переселенців на 1700 квартир, шукають донорів

Укрінформ
Миколаївська ОВА розробила проєктно-кошторисну документацію житлового комплексу для внутрішньо переміщених осіб на 1700 квартир і зараз шукає донорів для його будівництва.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник голови Миколаївської ОВА Олександр Трайтлі.

«Департамент містобудування, архітектури, капітального будівництва ОВА розробив проєктно-кошторисну документацію будівлі, розрахованої на 1700 квартир для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Зараз триває процес пошуку донорів для його реалізації, бо це дуже дороговартісний проєкт. Над цим питанням працює віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук», - розповів Трайтлі.

За його словами, йдеться про 26-секційну будівлю у Первомайському районі.

Заступник голови ОВА також зазначив, що забезпечення житлом ВПО сьогодні є однією з найактуальніших проблем, адже чимало людей втратили власні помешкання через обстріли та бойові дії.

Читайте також: У Раді створили робочу групу з вирішення житлових питань ВПО

«Наразі на Миколаївщині зареєстровано близько 130 тисяч осіб з числа ВПО. Вони розподілені між усіма районами області у середньому по 25-30 тисяч осіб. Зараз є незначна динаміка до їх зменшення, бо люди повертаються додому. У більшості родини винаймають житло або проживають у родичів чи знайомих. Але є на території області кілька закладів, де люди проживають компактно по 300-400 осіб», - проінформував Трайтлі.

Як повідомлялося, на Миколаївщині російські загарбники з початку повномасштабного вторгнення зруйнували понад 10 тисяч житлових будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-