У Раді створили робочу групу з вирішення житлових питань ВПО

У Раді створили робочу групу з вирішення житлових питань ВПО

Укрінформ
При Тимчасовій спеціальній комісії ВР утворили робочу групу з вирішення житлових питань внутрішньо переміщених осіб, яка проводитиме аудит житлового фонду для визначення приміщень для проживання.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, передає Укрінформ.

Учасники засідання Координаційного штабу з питань ВПО під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук визначили, що робоча група розроблятиме стратегії забезпечення ВПО житлом та створюватиме фонди тимчасового житла для внутрішніх переселенців.

Також група проводитиме системний аудит та інвентаризацію усіх потенційно придатних для проживання приміщень, визначатиме стан використання кожного з об’єктів й обраховуватиме вартість приведення кожного об’єкта до належного стану для проживання.

Читайте також: Важливі законопроєкти: Мобілізація, самоврядування медичних працівників та захист ВПО

Група працюватиме над розробкою і впровадженням механізмів залучення коштів міжнародних партнерів та будівельного бізнесу для оперативного вирішення житлових питань ВПО.

Верещук наголосила на тому, що житло для переселенців має стати одним із пріоритетних напрямів роботи усіх відповідальних відомств, а також подякувала народним депутатам за співпрацю у вирішенні цього питання.

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині презентували цифрову платформу для допомоги бізнесу та ВПО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-