«Білі янголи» евакуювали з Авдіївки п'ятьох жителів, серед яких двоє поранених

«Білі янголи» евакуювали з Авдіївки п'ятьох жителів, серед яких двоє поранених

Відео
Укрінформ
Евакуаційна група поліції «Білий янгол» вивезла з Авдіївки Донецької області літню жінку, будинок якої вигорів, подружжя, що пережило удар авіабомби, і двох поранених.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

«У зв’язку із загостренням ситуації в місті все більше людей звертаються до поліції з проханням евакуювати їх. У першу чергу це ті, хто постраждав унаслідок обстрілів», - ідеться у повідомленні.

За словами поліцейських, серед евакуйованих – місцевий житель з осколковими пораненнями обличчя й кінцівок. Поранення голови отримала й літня жінка. Напередодні правоохоронці вмовляли її виїхати, але вона відмовилась. Тепер пенсіонерка погодилася евакуюватися та подякувала поліцейським за порятунок.

Також про допомогу попросила літня жителька, яка мешкає за 500 метрів від позицій ворога. Її будинок згорів унаслідок влучання ворожих снарядів, тож вона знайшла прихисток у сусідньому. Проте й там залишатися було вкрай небезпечно. Жінку вивезли разом з її кошеням Бонею.

З вулиці, куди росіяни нещодавно скинули фугасну авіабомбу, екіпаж евакуював подружню пару. Після останнього удару пенсіонери боялися залишатися в місті.

Читайте також: Із деокупованої Херсонщини евакуювали ще 31 жителя, серед них четверо дітей

В Авдіївці залишаються понад 1000 жителів.

Телефон евакуаційної групи «Білий янгол» на Авдіївському напрямку - 066-56-19-102.

Як повідомляв Укрінформ, усі «Білі янголи» – сертифіковані парамедики, їхні автомобілі оснащені всім необхідним для допомоги людям в надзвичайних ситуаціях і пристосовані для перевезення маломобільних груп населення. Наряди укомплектовані, зокрема дитячими бронежилетами. Загалом за рік роботи з небезпечних територій евакуйовані вже понад шість тисяч людей, понад 600 з них – діти.

Фото ілюстративне: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-