Загарбники змушують дітей з інтернату в Олешках писати листи російським солдатам - ЦНС

Загарбники змушують дітей з інтернату в Олешках писати листи російським солдатам - ЦНС

Укрінформ
У тимчасово захоплених Олешках на Херсонщині дітей з інтернату змушують писати листи «вдячності» військовим армії РФ за подарунок.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«Окупанти змусили дітей Олешківського будинку-інтернату писати листи російським солдатам. За ідеєю, це мали бути листи вдячності за подарунок, які «солдати» передали дітям«, - йдеться у повідомлені.

Зазначається, що насправді подарункові набори купляла окупаційна адміністрація, але виставляли це як подарунки солдатів, за що кожна дитина мала написати «лист-подяку» окупанту. Таким чином у дітей формували думку про «приязне» до них відношення загарбників.

Як наголошують у ЦНС, такі заходи є частиною цілеспрямованої політики ворога щодо змінення самоідентифікації українських дітей, що є однією з ознак геноциду.

Читайте також: У Мелітополі загарбники змушують дітей писати листи російським солдатам – Федоров

Як повідомляв Укрінформ, із тимчасово захопленої росіянами території Херсонської області повернули 12-річного хлопчика. З проханням вивезти Андрійка до Офісу омбудсмана звернулася старша сестра дитини. На тимчасово захопленій території хлопчик проживав разом із бабусею, тому що мати померла влітку 2022 року. Дитину окупанти погрожували відібрати й влаштувати до дитячого будинку, оскільки він залишився без законного представника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-