Із Донеччини евакуювали ще 20 дітей, п'ятьох цивільних вивезли з Авдіївки

Із Донеччини евакуювали ще 20 дітей, п'ятьох цивільних вивезли з Авдіївки

Фото, відео
Укрінформ
У Донецькій області за минулі вихідні, 6-7 січня, вдалося евакуювали 20 дітей та 10 маломобільних осіб із прифронтових населених пунктів.

Про це у Фейсбуці повідомило Головне управління ДСНС у Донецькій області, передає Укрінформ.

Зазначається, що рятувальники Донеччини щодня залучаються до евакуації мирних мешканців прифронтових територій.

«Протягом вихідних фахівці Служби порятунку в пунктах збору та посадки до евакуаційного транспорту надали допомогу 87 особам, з яких 20 дітей та 10 маломобільних осіб», - йдеться у повідомленні.

Також силами рятувальників з евакуаційної групи «Фенікс» та поліцейських за вихідні вдалось вивезти до більш безпечних населених пунктів області п’ять мешканців з обстрілюваної Авдіївки.

Читайте також: «Білі янголи» привезли до Авдіївки 750 кілограмів корму для тварин

Тобто, протягом вихідних рятувальники надали допомогу 92 мешканцям області під час евакуації з Донецького регіону, констатували в управлінні та знову закликали всіх мешканців області евакуюватись, оскільки це може врятувати життя.

Як повідомлялося, у Донецькій області російські загарбники у грудні 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому було вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення до безпечніших територій.

Читайте також: На Луганщині жителям Невського та сусідніх сіл привезли ковдри і посуд

За даними на кінець грудня 2023 року, на території Донецької області залишалися 525 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну з Донецької області було евакуйовано 1,354 млн людей.

Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог вбиває та травмує цивільних мешканців, руйнує житлові та промислові будинки, енергетичні й інфраструктурні об’єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-