На Луганщині жителям Невського та сусідніх сіл привезли ковдри і посуд

На Луганщині жителям Невського та сусідніх сіл привезли ковдри і посуд

Укрінформ
У Луганській області жителям Невського та сусідніх сіл привезли ковдри та комплекти посуду.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

"Продовжуємо доставляти та роздавати жителям Невського та сусідніх сіл речі, необхідні до зими і для побуту. Учора мешканці звільнених населених пунктів отримали ковдри та комплекти посуду. Зібрали потреби та вкотре запропонували евакуюватися", – повідомив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

За його словами, поряд із низькою активністю ворожої авіації на Луганщині (удар росіяни завдали лише по Серебрянському лісу) загальна кількість обстрілів з їхнього боку лише зросла – 572 снаряди.

Атакував ворог на межі з Донецькою областю південніше Невського.

Як зазначили в обладміністрації, у тимчасово захопленому Сватівському районі школярів змушують складати єдиний державний іспит. До 2028 року він не є обов’язковим і школярів із захоплених територій до вишів РФ мають приймати без нього. "Здавали його на свій вибір, але попередні два літа бажаючих було небагато. Так, у 2022-му – трохи більше двохсот представників серед усіх випускників захоплених ще у 2014 році територій. Минулоріч записалася на нього трохи більша кількість осіб, але ненабагато", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Луганщині ворог посилив обстріли та авіанальоти на деокуповані села

Наразі, за пів року до закінчення школи, у Сватовому почали змушувати складати цей необов’язковий іспит – у чергу вже включили 97 осіб. Майже половину від загальної кількості бажаючих по всій так званій "ЛНР" півтора року тому, зауважили в обладміністрації. 

Крім того, при бажанні чи необхідності отримати паспорт зразка РФ у Сєвєродонецьку слід йти до військово-облікового столу. Без відповідної позначки в інших інстанціях документи не приймають. Не медичний огляд чоловіків відправляють до інших населених пунктів. 

Як повідомляв Укрінформ, загарбники наказали створити у кожній школі Луганщини "музей СВО".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-