Проросійський депутат Черкаської міської ради отримав 5 років вʼязниці

Проросійський депутат Черкаської міської ради отримав 5 років вʼязниці

Укрінформ
Ексдепутата Черкаської міськради від ОПЗЖ засудили до п'яти років позбавлення волі за виправдання агресії РФ.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

Сьогодні в Черкасах депутата від ОПЗЖ Олександра Замирайла позбавили волі на п’ять років. Він ще має право на апеляцію. До набуття вироком законної сили йому залишили запобіжний захід у вигляді застави.

«Олександру Замирайлу інкримінували ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 — виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників Кримінального кодексу України. Крім того, його дружину оголосили в міжнародний розшук. Сам же Замирайло, за даними слідства, планував виїхати до США», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Черкасах біля СІЗО активісти облили зеленкою депутата, підозрюваного у підтримці рф

За даними СБУ, «серед власного оточення депутат та його «помічниця» стверджували, що війна, розв’язана РФ в Україні, – це виключно внутрішній громадянський конфлікт; заперечували нанесення авіаударів РФ по мирних містах, зокрема, і по Черкасах; заперечували вчинення жорстоких злочинів військовими РФ та поширювали фейки, що до них причетні ЗСУ; обурювалися обміну українських військовополонених, зокрема, спецзагону «Азов».

Суд над депутатом від ОПЗЖ тривав із серпня 2022 року. Спочатку він перебував під вартою, але вийшов під заставу в 1 мільйон гривень. До розгляду апеляції Замирайло перебуватиме під домашнім арештом.

Читайте також: Підозрюваний у колабораціонізмі черкаський депутат від ОПЗЖ вийшов під заставу

Як повідомляв Укрінформ, Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду не знайшов причин для пом’якшення покарання жінці, засудженій до п'яти років позбавлення волі за виправдовування збройної агресії РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-