На Луганщині загарбники планують застосувати радянські практики у роботі з дітьми

На Луганщині загарбники планують застосувати радянські практики у роботі з дітьми

Укрінформ
На тимчасово захопленій частині Луганської області російські загарбники планують ділити школярів на вікові групи за радянським принципом та збільшити кількість наставників із патріотичного виховання.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

Як зазначили в ОВА, загарбники заявили, що на Луганщині впроваджуватимуть радянські практики у роботі з дітьми та молоддю. Рішення погодили з адміністрацією президента РФ й отримали дозвіл створити відповідний пілотний проєкт. Зокрема запропоновано визначитися із найменуваннями груп школярів різного віку, на кшталт жовтенят.

Також росіяни планують збільшувати кількість наставників молоді, а під час патріотичного виховання акценти робитимуть на сучасній історії.

Як зазначили в ОВА, у Старобільську загарбники почали примусово видавати документи іноземних громадян чи людей без громадянства місцевим жителям, які не оформили російські паспорти. Вони дійсні протягом року і ніби відтермінують депортацію, яка має розпочатися з 1 липня 2024 року. Насправді ж - просто систематизують дані щодо кількості непаспортизованого населення, підкреслили в ОВА.

Читайте також: Росіяни вивозять дітей з ТОТ на пропагандистську виставку до Москви - Центр нацспротиву

За словами начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора, ворог знов активно застосовує авіацію і безпілотники, атакуючи позиції Сил оборони.

Зокрема, зазначив очільник ОВА, ударів з неба зазнала територія Серебрянського лісництва, де на землі ворог не може досягти успіху. Загалом війська РФ понад 150 разів відкривали вогонь по українських захисниках та звільнених селах, спрямувавши 569 снарядів. Дісталося Білогорівці та Невському.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Луганщини росіяни силоміць змушують місцевих жителів та ув'язнених колонії вступати до своїх штурмових загонів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-