Житомирщина з початку повномасштабної війни залучила майже мільярд гривень міжнародної допомоги

Житомирщина з початку повномасштабної війни залучила майже мільярд гривень міжнародної допомоги

Укрінформ
Із початку повномасштабної війни Житомирщина залучила майже мільярд гривень допомоги від міжнародних партнерів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Від початку повномасштабної війни завдяки активній роботі з міжнародними партнерами нам вдалося залучити на реалізацію різних проєктів на Житомирщині близько 1 млрд грн. Нещодавно ми розпочали новий етап співробітництва з ЮНІСЕФ та німецьким державним банком KFW. У межах підписаного меморандуму Житомирська, Андрушівська, Коростенська, Звягельська, Хорошівська та Олевська громади отримали 265 млн грн на якісне водопостачання, захист і соціальну підтримку дітей, розвиток молоді, освіту та охорону здоров’я», - зазначив Бунечко.

За його словами, завдяки допомозі Естонії в Овручі збудували дитячий садочок, а на початку січня планують відкрити другу його чергу. Окрім того, ця країна долучилася до відбудови моста в Малині. Вартість проєкту – 113 млн грн, майже половина з яких – естонські гроші. Завдяки зекономленим на цьому об’єкті коштам оголосити тендер на відбудову моста в Олевській територіальній громаді через річку Уборть.

Окрім того, Житомирщина активно співпрацює з ЮНІСЕФ. Зокрема, йдеться про облаштовані укриття у школах та лікарнях, STEM-лабораторії, проєкт раннього догляду за новонародженими, ініційований на Житомирщині та вже поширений на інші області.

«Ми також співпрацюємо з ПРООН у межах проєкту «ECHO4SCHOOLS-UA» «Ремонт / модернізація шкіл у постраждалих від війни регіонах». Так, у 31 школі заплановані ремонти, модернізація освітніх просторів, а також забезпечення меблями та технікою. Зокрема, у дев'яти школах Житомирської громади ремонти вже завершені, на що спрямовано близько 100 млн грн», - додав начальник ОВА.

Наразі область очікує на вдале закінчення перемовин із Португалією щодо відновлення ліцею №25 у Житомирі.

Читайте також: На півночі Житомирщини відновили два мости, зруйновані через бойові дії

Як повідомляв Укрінформ, у Малині на Житомирщині за фінансової підтримки Естонії відновили зруйнований російськими військами міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-