На Вінниччині передавачі МХ-7 забезпечать покриття ефірним цифровим мовленням 96% області

На Вінниччині передавачі МХ-7 забезпечать покриття ефірним цифровим мовленням 96% області

Укрінформ
На Вінниччині встановлення передавачів багатоканального мультиплексу МХ-7 дозволить забезпечити покриття ефірним цифровим мовленням 96% території області.

Про це на брифінгу повідомив представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення у Вінницькій області Вадим Мазурик, передає Укрінформ.

«У нас проблеми з наповненням, охопленням території Вінницької області мережею діючого ефірного цифрового мовлення, – 67%. Це мало, це дві третини. Причому вона не охоплює не просто якісь території, де живуть мало людей. Могилів-Подільський не охоплює, в Тульчині маємо проблеми, в Іллінцях тощо. Тобто є цілі зони компактного проживання людей, міста, які не охоплені цим сигналом. МХ-7, який 1 червня почав тестове мовлення, має значною мірою цю ситуацію виправити», - сказав Мазурик.

Читайте також: На Житомирщині працюють п'ять передавачів цифрового телесигналу

За його словами, наразі є багато причин, через які на згаданих територіях відсутнє покриття мережею діючого ефірного цифрового мовлення.

«У першу чергу, не зовсім правильно свого часу були встановлені передавачі. Один із них мав покривати Могилів-Подільський, який розташований у прикордонній зоні. Там складний рельєф і сигнал відмовляється «пірнати» в улоговину, в якій розташоване місто», - сказав представник Нацради.

Читайте також: Українська телемережа покриває 92% держави - Карандєєв

Він зазначив, що передавачі багатоканального мультиплексу МХ-7 встановили у шести населених пунктах області. Зокрема, у містах Вінниця, Могилів-Подільський, Ямпіль та Тульчин, а також в населених пунктах Ободівка і Піщанка. Спільно зі вже діючими мультиплексами МХ-1, МХ-2, а також МХ-3 і МХ-5, новий мультиплекс МХ-7 зможе забезпечити покриття ефірним цифровим мовленням 96% території області.

Це дозволить державі зміцнювати інформаційну безпеку і поширювати якісний контент для глядачів. Особливо у прикордонних регіонах, одним із яких і є Вінниччина.

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила сімох переможців конкурсу на мовлення в ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі МХ-7, ще двом учасникам відмовлено у ліцензії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-