В Україні через негоду та бойові дії знеструмлені 683 населених пункти

В Україні через негоду та бойові дії знеструмлені 683 населених пункти

Укрінформ
Станом на ранок 16 грудня в Україні через бойові дії та з технічних причин знеструмлені 443 населених пункти й через негоду без світла залишаються 240 населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

«Через складні погодні умови без електроенергії - споживачі 240 населених пунктів Донеччини і Харківщини. Ще 443 населених пункти знеструмлені внаслідок бойових дій та з технічних причин. Запровадження графіків відключень побутових споживачів не передбачається», - йдеться в повідомленні.

Зокрема на Донеччині протягом доби підключені 85 населених пунктів (92,7 тисячі споживачів), через негоду знеструмлені 74 населених пункти (3,2 тисячі клієнтів). Всього внаслідок несприятливих погодних умов залишаються без світла 194 населених пункти (45, 7 тисячі точок обліку). Внаслідок бойових дій і з технічних причин знеструмлені 129 населених пунктів.

У Харківській області через негоду без напруги залишаються 46 населених пунктів (близько 10 тисяч клієнтів). Через обледеніння порушені 297 опор. Внаслідок бойових дій залишаються знеструмленими 16,4 тисячі споживачів. Також внаслідок обстрілів пошкоджено газопровід, без газопостачання залишаються 435 абонентів.

Читайте також: На Харківщині через льодяний дощ знеструмлені 62 населені пункти

На Дніпропетровщині через технічні причини без світла залишаються 64 побутових абоненти.

У Запорізькій області внаслідок бойових дій без електроенергії залишаються 63 населених пункти (близько 26 тисяч абонентів).

У Херсоні до електропостачання підключені 653 споживачі, всього в місті знеструмлені близько 14 тисяч клієнтів. На Херсонщині заживили 8 населених пунктів (3,8 тисячі абонентів), без напруги залишаються 45 населених пунктів (близько 26 тисяч точок обліку).

У Чернігівській області внаслідок бойових дій знеструмлені 19 населених пунктів (1,3 тисячі споживачів).

«Ситуація в енергосистемі стабільна та контрольована. Застосування планових відключень побутових споживачів не передбачається», - наголосили в Міненерго.

Читайте також: Дві ТЕЦ припинили видачу електроенергії - українців закликають до економії

Як повідомлялося, станом на ранок 15 грудня в Україні через бойові дії і з технічних причин знеструмлені 445 населених пунктів та через негоду знеструмлені 355 населених пунктів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-