«Уроки мужності» для українських дітей в окупації ведуть «вагнерівці» з кримінальним минулим - ЦНС

«Уроки мужності» для українських дітей в окупації ведуть «вагнерівці» з кримінальним минулим - ЦНС

Укрінформ
Окупанти залучають «вагнерівців» для проведення лекцій у дитячих таборах, куди ворог вивозить українських дітей з тимчасово окупованих територій.

Про це повідомив Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«У дитячих таборах, куди ворог вивозить українських дітей з тимчасово окупованих територій, лекції проводять терористи. Зокрема дітям, чиє дитинство зруйнували росіяни, проводять «діалоги з героями», в межах яких терористи популяризують війну РФ проти їх батьківщини. Зафіксовано випадок, коли лекції читав наркоторговець з розформованої ПВК «Вагнер», - ідеться в повідомленні.

«Лектор», якого окупанти демонструють як приклад українським дітям, у 2021 році був засуджений до 8 років 2 місяців колонії суворого режиму за незаконний збут наркотиків в особливо великому розмірі.

У 2022 році його завербували в ПВК «Вагнер», і він вирушив в Україну. За пів року контракт закінчився і він тепер проводить «уроки мужності».

Читайте також: На окупованій Луганщині дітей з 16 років готуватимуть до мобілізації - Центр нацспротиву

«Росіяни використовують українців як розхідний матеріал, і вся їх діяльність направлена на асиміляцію наших співвітчизників або фізичне знищення. Тому слід уникати співпраці з ворогом», - наголошують у Центрі національного спротиву.

Як повідомляв Укрінформ, ворог намагається знищити самоідентифікацію українських дітей на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-