В Україні без світла через негоду та бойові дії - понад 500 населених пунктів

В Україні без світла через негоду та бойові дії - понад 500 населених пунктів

Укрінформ
В Україні через бойові дії, негоду та технічні причини загалом станом на ранок були знеструмлені 625 населених пунктів. Енергетики поступово відновлюють живлення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

«Обмеження електропостачання не застосовується в жодній з областей. Запровадження графіків відключень побутових споживачів не передбачається», - наголосили у Міненерго.

Повідомляється, що енергетики вже заживили усіх споживачів у Києві, які залишалися без світла в результаті ракетної атаки у ніч на 11 грудня.

Енергетики також відновили живлення 17,8 тис. споживачів у Запорізькій області та 11 споживачів на Харківщині.

Читайте також: В Україні повернули у роботу чотири енергоблоки ТЕС

Внаслідок бойових дій без енергопостачання залишаються 118 населених пунктів на Донеччині, 58 – у Запорізькій області, 19 – у Чернігівській області, 1 населений пункт на Миколаївщині. У Херсоні через обстріли знеструмлено 9,4 тисячі споживачів; в області залишаються без світла 45 населених пунктів (близько 26 тисяч точок обліку).

Через несприятливі метеоумови знеструмлено 99 населених пунктів на Донеччині, 54 – у Запорізькій області, 7,7 тис. споживачів – на Дніпропетровщині, 3,7 тис. споживачів на Харківщині та 729 – у Кіровоградській області.

Читайте також: Київщина спрямувала ще понад ₴10 мільйонів для формування резерву в разі НС в енергетиці

Через технічні причини залишилися без електропостачання 38 населених пунктів у Запорізькій області, 22 – на Тернопільщині.

Як повідомлялося, 11 грудня «Укренерго» залучало аварійну допомогу від Румунії та Польщі з 11:00 до 19:00 для збалансування енергосистеми та уникнення відключень.

Фото: НЕК "Укренерго" / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-