В Україні повернули у роботу чотири енергоблоки ТЕС

В Україні повернули у роботу чотири енергоблоки ТЕС

Укрінформ
Станом на ранок 12 грудня попри повернення у роботу трьох енергоблоків теплоелектростанцій та одного блоку теплоелектроцентралі ситуація в енергосистемі залишається складною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Станом на ранок повернулися в роботу три блоки на теплових електростанціях та один на теплоелектроцентралі. Проте ситуація залишається складною. На деяких блоках теплоелектростанцій тривають ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть виробляти електроенергію через хмарну погоду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рівень споживання електроенергії залишається на високому рівні, хоча й спостерігається деяке зниження внаслідок потепління. Дефіциту в енергосистемі на 12 грудня Укренерго не прогнозує, але просить українців ощадливо споживати електрику.

Читайте також: Укренерго залучає аварійну допомогу сусідніх країн для уникнення відключень світла

Для компенсації дефіциту в енергосистемі, що виник 11 грудня через недостатність генерації, диспетчерський центр «Укренерго» залучав аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Румунії та Польщі сумарною величиною 3400 МВт-год.

Експорту електроенергії 12 грудня немає. Імпорт запланований у ранкові та вечірні години зі Словаччини та Румунії загальним обсягом 2700 МВт-год.

Як повідомлялося, станом на ранок 12 грудня в Україні через бойові дії, негоду та технічні причини загалом знеструмлені 625 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-