В Україні через негоду та бойові дії знеструмлені 504 населених пунктів

В Україні через негоду та бойові дії знеструмлені 504 населених пунктів

Укрінформ
Станом на 9 грудня через негоду, бойові дії і технологічні порушення без електропостачання в Україні перебувають 504 населені пункти.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство енергетики України повідомило у Фейсбуці.

«Обмеження електропостачання не застосовується в жодній з областей. Планові відключення побутових споживачів не передбачаються», – зазначили у відомстві.

Ситуація в енергосистемі, за даними міністерства, стабільна і контрольована.

У Дніпропетровській області внаслідок ворожих обстрілів без світла опинилися 1855 абонентів. Через негоду в регіоні знеструмлені 6279 споживачів. Відновлювальні роботи тривають.

У Донецькій області через бойові дії без світла перебували дев'ять населених пунктів, тобто понад 17 тисяч споживачів. 66 знеструмлених раніше населених пунктів (12,6 тисячі абонентів) енергетикам вдалося підключити.

Читайте також: Укренерго другий день поспіль залучає аварійну допомогу для уникнення відключень

Через ворожі обстріли без електропостачання в регіоні залишаються 112 населених пунктів, 14 з них знеструмлені частково (загалом 131,3 тис. споживачів).

У Запорізькій області через негоду світла немає у 32 населених пунктах (3451 абонент). 117 населених пунктів (10,2 тисячі споживачів) енергетики підключили. Відновлювальні роботи тривають.

Через бойові дії без електрики в регіоні залишаються 63 населені пункти – близько 26 тисяч споживачів.

У Миколаївській області в одному з районів через ворожий обстріл була відключена повітряна лінія. Триває її огляд. Через бойові дії світла немає у двох населених пунктах регіону – 185 побутових споживачів й 11 юридичних осіб.

У Сумській області через ворожі обстріли знеструмлені 55 населених пунктів, з них 15 – частково (понад 2200 абонентів). Роботи з відновлення електропостачання тривають.

У Харківській області без електроенергії залишаються 68 населених пунктів – 16,3 тисяч споживачів.

Без газопостачання через ворожий обстріл опинилися шість багатоквартирних будинків у Харкові (334 квартири) та понад сотня абонентів в області.

У Херсонській області знеструмленими через ворожі обстріли залишаються 45 населених пунктів – майже 26 тисяч точок обліку.

У Херсоні енергетики підключили до мережі 396 точок обліку, що були відключені після попередніх ворожих ударів. Через вечірні обстріли на ранок світла не було у 1323 точках обліку.

Читайте також: У столиці до кінця дня утримається туман, видимість 200-500 метрів

Усього по місту електроенергія відсутня в 746 точках обліку внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС та в 5750 точках обліку через бойові дії.

У Чернігівській області через ворожі обстріли без напруги залишаються 19 населених пунктів, з них сім – частково (1275 точок обліку).

Як повідомляв Укрінформ, днями в енергосистемі країни фіксувався дефіцит потужності. Для збалансування була залучена аварійна допомога з Європи – від операторів системи передачі електроенергії Словаччини, Польщі та Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-